Újpesti Vagyonkezelő Zrt.
Keresés

Új uszodát épít Újpest Önkormányzata

Szeptember 19-én fektették le a Halassy Olivér Sportközpont - Városi Uszoda  alapkövét, melyet Újpest Önkormányzata saját beruházásban valósít meg Káposztásmegyeren.

A 2010 őszén megválasztott újpesti képviselő-testület elsődleges célul tűzte ki, hogy megkérdezze a polgárok véleményét, megtudja, milyen fejlesztéseket szeretnének városukban. Az Újpesti Párbeszédben résztvevők véleményéből kiderült - egy új uszoda építése az újpestiek elsöprő többségének szívügye.

2011. május 5-én a képviselő-testület elfogadta a „Hajrá Újpest!” Városfejlesztési Programot, melyben a fejlesztések között már kiemelten szerepelt az új uszoda építése.

Újpest és a sport mindig is összeforrt. Hazánk egyik legpatinásabb sportegyesülete, az Újpesti Torna Egylet idén 127 esztendős. Nemzedékek nőttek fel és értek el fantasztikus sikereket a klub színeiben. Nem véletlen, hogy a londoni olimpián Újpest két aranyérmet és egy 5. helyezést, a paralimpián 5 ezüst, egy bronz érmet valamint egy IV. helyezést ért el. Az UTE a pontszámok alapján a legeredményesebb magyar sportegyesület lett a 2012-es olimpián és paralimpián.

Újpest Önkormányzata elsődleges feladatának tartja, hogy megteremtsen minden feltételt a jövő nemzedék sportos, egészséges felneveléséhez. Ezt a célt szolgálja majd a Halassy Olivér Sportközpont - Városi Uszoda is, melyet Káposztásmegyerre, a Babits Mihály Gimnázium mögötti területre terveztek.

Az uszoda és sportközpont építése idén augusztusban elkezdődött, az alapok már állnak is. A háromszintes uszoda és rekreációs központ alapterülete 2.139 négyzetméter. Lesz benne egy 275 négyzetméter vízfelületű, a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) versenykövetelményeinek megfelelő medence, és elektroterápiás gyógyászati kezelőegység is kiszolgálja majd a sportolókat, látogatókat.

A sportlétesítmény alapkövét szeptember 19-én Újpest Önkormányzata nevében Wintermantel Zsolt polgármester, a kivitelezést végző Montig Kft. Mérnöki Vállalkozási Iroda képviseletében pedig Gebe Zoltán ügyvezető igazgató helyezte el az épület talapzatában.

Wintermantel Zsolt polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Rendkívüli öröm számomra, hogy egy olyan beruházást kezdtünk el, amely az újpesti polgárok akaratából, az Újpesti Önkormányzat beruházásában jön létre. Büszke vagyok rá, hogy a sportközpont Halassy Olivér, a rendkívüli sportember, Újpest kétszeres olimpiai bajnoka nevét viseli majd, hiszen az ő kitartása, sportszeretete mindannyiunk számára példaértékű.”  

Bővebb felvilágosítás:

Tóth Sándor ügyvezető igazgató

Újpesti Sajtó Kft.

06-70-395-9033

toth.sandor@ujpestimedia.hu