Újpesti Vagyonkezelő Zrt.
Keresés

Országos konferencia a társasház-felújításokért Újpesten

Újpest adott otthont annak az országos ingatlanszakmai konferenciának, melyen a társasházak felújításáról értekeztek a szakemberek.

A Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége és tagtársasága, az Újpesti Vagyonkezelő  Zrt. január 23-án, az újpesti városháza dísztermében tartotta meg országos konferenciáját, melyen a társasházak felújítási programjában szerzett tapasztalataikat osztották meg egymással a szakemberek.

Örülök, hogy Újpest lehet a házigazdája egy ilyen találkozónak. Városunk minden tekintetben képes a fejlődésre, és ez alól a társasházak megújítása sem lehet kivétel – nyitotta meg az ingatlanszakmai találkozót Wintermantel Zsolt polgármester, majd hozzátette: Az önkormányzat saját támogatási rendszere több mint ezernégyszáz lakás felújításához járul hozzá, ez pedig összhangban áll azzal a kormányzati-önkormányzati szándékkal, amelyhez a jelenlévők szaktudása elengedhetetlen.

Dr. Telek Zoltán, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a szakmai ismertetők sorát. Először a vagyonkezelő megalakulásának történetéről szólt, majd ismertette az újpesti lakásállomány és az egy ingatlanra jutó lakók megoszlását, külön kiemelve a három nagy lakótelepet (Újpesti, Izzó, illetve Káposztásmegyer). A vagyonkezelő vezérigazgatója összegezte az eddigi, újpesti panelfelújításokkal kapcsolatos tapasztalatokat. Mint elmondta, komoly igény jelentkezik az önkormányzat által nyújtott támogatásra, amelyet az éves költségvetésből erre a célra különítenek el.

Az ingatlankezelő szakma képviselői közül Holeczy Katalin, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt vezérigazgató-helyettese tartott tájékoztatót a holding tevékenységéről és a társasházak felújítását segítő finanszírozási modelljéről. Gulyás István, az NRG Mentor Zrt ügyvezetője ismertette, hogy szerintük mi szükséges a panelprogram sikeres lebonyolításához és cégük miként, miben nyújthat ehhez segítséget.

A szakembereknek a konferencián alkalmuk nyílt a közvetlen eszme- és tapasztalatcserére is.

Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő a konferencia összegzéseként elmondta, hogy mivel Újpesten született, együtt öregedett a házakkal, illetve tizenkét évig helyi képviselő volt, pontosan ismeri, hogy mire van szükség az épületeket illetően. - Újpesten jelentős számú panelház található, és ezen eredményes tanácskozás után feltétlen  bízhatunk abban, hogy folytatódhat a megújulások kedvező folyamata – zárta gondolatait dr. Hollósi Antal.

További információk:

Galbavi Mónika

ügyvezető igazgató

Újpesti Sajtó Kft

1043 Budapest Tavasz u. 4.

M: +36 704086070

E: galbavi.monika@ujpestimedia.hu