Újpesti Vagyonkezelő Zrt.
Keresés

Közrendvédelmi Szálló lett Újpesten az egykori munkásszállóból

Sajtóközlemény

Újpest Önkormányzata 2011 végén döntött arról, hogy azzal támogatja a fiatal, pályakezdő rendőröket, mentősöket és tűzoltókat, hogy megfizethető, kulturált szálláshelyet biztosít számukra.

Helyszín: Újpest, Blaha Lujza u. 11.

Időpont: 2012. november 15., csütörtök, 10 óra

Ünnepélyes keretek között adták át ma a Blaha Lujza utca 11 szám alatt azt a Közrendvédelmi Szállót, melyet Újpest Önkormányzata újított fel több tízmillió forintos költséggel.

A Közrendvédelmi Szálló kulturált lakóhelyet biztosít a pályakezdő, vidékről munkát vállaló rendőrök, mentősök, tűzoltók számára.

Az egykori munkásszálló felújított épületében tizenhét kétágyas, zuhanyzófülkés, konyhapultos szobát alakítottak ki. A lakók közösen használhatják a társalgót, a konyha-étkezőt, mosókonyhát és vasalóhelyiséget. Szükség esetén betegszoba is rendelkezésre áll.
A szállón automata tűzjelző rendszer, huszonnégy órás portaszolgálat és kártyás beléptető-rendszer működik. Felújították az épület víz-, csatorna-, és elektromos hálózatát, kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a padlásfödémet és a homlokzatokat, valamint korszerű gázfűtést építettek be.

Régóta probléma a fővárosban - így Újpesten is - a pályakezdő vidéki közrendvédelmi dolgozók cserélődése. Ennek elsődleges oka, hogy kezdő fizetésükből nehezen tudják megfizetni az aránytalanul drága albérleteket.

Ezt a problémát igyekszik orvosolni az Újpesti Önkormányzat a szálló kialakításával, ahol az albérletnél jóval olcsóbban, mégis emberi körülmények között lehet élni

A tervezési munka 2011-ben vette kezdetét, 2012-ben kerülhetett sor a közbeszerzési eljárás lefolytatására a kivitelező kiválasztásához. Az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából végzett beruházás 2012. október végén fejeződött be.

Bővebb felvilágosítás:

Tóth Sándor ügyvezető igazgató

Újpesti Sajtó Kft.

+36 703959033

toth.sandor@ujpestimedia.hu